Koptekst

In te voeren tekst

tekst.

Bewegen voor ouderen

Bewegen in Alettahof

Waarom is bewegen voor ouderen zo belangrijk?

Bewegen is goed voor lichaam en geest: botten en spieren worden sterker, ook de concentratie verbeterd en het heeft een positieve invloed op zelfredzaamheid. Iedereen kan meedoen naar zijn / haar eigen mogelijkheden en de lessen zijn betaalbaar. Op en rond de stoel zijn we, met gebruik van muziek en verschillende materialen, gedurende 45 minuten lekker in beweging.

De lessen zijn gericht op het behouden van de conditie, de spierkracht en mobiliteit van het hele lichaam en het trainen van de balans, om zo het risico op vallen in en om het huis te beperken (valpreventie). Ook het trainen van de hersenen zit in de oefenstof verweven. Hierdoor blijf zelfredzaamheid langer behouden en kunnen deelnemers langer thuis blijven wonen. Daarnaast ervaren de deelnemers veel gezelligheid en doen nieuwe contacten op. De lessen worden gegeven door fysiotherapeute Noortje Sanberg. Voor meer informatie of voor het afspreken van een proefles kunt u na 12 september 2022 contact opnemen met haar: tel. 06-41715185 of via email nsanberg@ziggo.nl.

Onze fysiotherapeute Noortje Sanberg is voor ons een oude bekende en zij heeft jarenlang deze cursus in het Alettahof gegeven. Door diverse oorzaken heeft de cursus bewegen voor ouderen lang stil gelegen. Maar vanaf 19 september gaan we weer beginnen en u kunt zich nu al opgeven bij Sjaak Spann.

Wanneer

Maandagochtend van 11:00 uur –  11:45 uur
Van 19 september 2022 tot en met 16 januari 2023 (15 lessen)

Kosten

De kosten bedragen € 4,00 per les (inclusief lidmaatschap van de Vereniging Noord-Hofland)

Contactpersoon

Sjaak Spann
Telefoon: 06-83210802
Email: verenigingnoordhofland@gmail.com